Preminuo je Diego Maradona od srčanog udara u 61. godini života, javlja argentinski portal Clarin! Diego Armando Maradona (60) jučer je primljen u bolnicu u La Plati.

Legendarni 'Mali zeleni' hospitaliziran je zbog depresije, a navodno je već nekoliko dana odbijao hranu.

Argentinski mediji su ranijen javili kako je Maradona morao na hitnu operaciju jer mu je otkriveno unutarnje krvarenje na mozgu.

- Operirat ću ga. Radi se o rutinskoj operaciji - izjavio je liječnik Leopoldo Luque jer je pregled CT-om pokazao kako krvni ugrušak u mozgu zahtjeva hitnu operaciju.

Ranije se oglasio i Maradonin sin Diego Sinagra.

- Napravio je puno pogrešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Molite za njega - napisao je na društvenim mrežama.

Iako su mediji pisali kako je u samoizolaciji zbog kontakta sa osobama zaraženim koronavirusom, liječnici su to opovrgnuli i rekli kako njegovo zdravstveno stanje, barem ovo u posljednjim trenucima njegovog života, nema veze s koronavirusom.

Maradona nije niti preminuo u bolnici već u svojoj kući u Tigreu.

Tko je bio 'Mali zeleni'?

Mnogi su se sporili oko toga je li najbolji u povijesti Maradona ili Pele, ali po tome je sigurno barem jedno - Maradona je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Svoju je karijeru započeo 1976. godine u Argentinos Juniorsima. U karijeri je igrao Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boyse, a karijeru je završio 1997. godine u dresu Boca Juniorsa. Za reprezentaciju Argentine je upisao 91 nastup i zabio 34 gola. S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok