Nakon odigrane četiri utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, jedan je klub pokazao puno više od drugih.

Riječ je o francuskom Paris Saint Germainu koji je u slavio protiv Barcelone i to na gostovanju s ogromnim 1-4. Glavni junak utakmice bio je Kylian Mbappe koji je uspio zatresti mrežu Barcelone čak tri puta. Dodajmo i da je PSG igrao bez Neymara što znači da u idućim mečevima imaju još jednu dimenziju više za ponuditi. Čini se kako francuska ekipa jako želi osvojiti Ligu prvaka, nešto što im je promaknulo prošle godine kada su u finalu s minimalnih 1-0 izgubili od Bayerna.

Tko su favoriti ove godine?

Kao što smo rekli, ovom prvom utakmicom osmine finala, ekipa iz Pariza zaista je dala do znanja svima da je njihov jedini cilj u ovom natjecanju titula. No, unatoč ovoj pobjedi, ako gledamo trenutno stanje na kladionicama i prognoze utakmica za danas, PSG je tek treći favorit za osvajanje. Već zadnjih nekoliko godina u ovoj fazi glavni favorit je isti, a upravo ta ekipa nikako ne može doći do titule. Riječ je naravno o Manchester Cityju. Iz godine u godinu Pep Guardiola pokušava stvoriti ekipu koja će osvojiti Europu, ali jednostavno ostaje prekratak svake godine. Ove će sezone za protivnika u osmini finala imati njemačku Borussiju Monchengladbach i veliki je favorit za prolaz u te dvije utakmice. Vidjet ćemo hoće li ovo konačno biti sretna godina za Engleze.

Branitelj naslova drugi favorit

Ispred spomenute ekipe iz Pariza nalazi se još i branitelj naslova koji ih je dobio u prošlosezonskom finalu. Naravno, riječ je o ekipi Bayerna. Ekipa je to koju je nemoguće otpisati, a koja je za prošlu sezonu osvojila šest titula i izjednačila rekord koji je postavila Barcelona još 2009. godine. Uz to, igrači Bayerna su pokupili gotovo sve individualne nagrade za prošlosezonske predstave i možemo reći da je druga pozicija na listi favorita i više nego opravdana. Bayern u osmini finala igra protiv Lazija.

Španjolski nogomet u padu

Kada pogledamo listu favorita za osvajanje Lige prvaka, možemo uočiti nešto što već dugo nismo vidjeli. Radi se o činjenici da u ovoj fazi natjecanja nemamo niti jednu španjolsku ekipu među prvih pet favorita za osvajanje. Barcelona je svoj prvi meč izgubila s čak 4-1 te je kvota na njezino osvajanje sada 100, što znači da svaki ulog postavljen na njeno osvajanje donosi čak stotinu puta veću zaradu ako se to ostvari. Također, Sevilla je doma izgubila od Borussije Dortmund rezultatom 2-3 te su njezine šanse za osvajanje sada negdje u rangu s Barcelonom. Real Madrid je na tek sedmoj poziciji za osvajanje, a najbolje od Španjolskih klubova stoji Atletico Madrid koji je vodeća ekipa španjolske Primere. On je po kladionicama na šestoj poziciji liste favorita za osvajanje. U pet najvećih favorita osim Manchester Cityja, Bayerna i PSG-a, ugurali su se još i Liverpool koji je slavio protiv Leipziga s 0-2 te Juventus, unatoč porazu od Porta u prvom utakmici od 2-1. Vidjet ćemo kako će se ova ljestvica favorita mijenjati idućih nekoliko tjedana te kako će favoriti odigrati svoje susrete.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok