U Livnu je u sklopu proslave Dana obrane Livna održano međuškolsko sportsko natjecanje te tradicionalna ulična utrka.

Učenici su snage odmjerili u nogometu i odbojci. U kategoriji odbojkašica osnovnih škola bolje su bile učenice OŠ Ivan Goran Kovačić te osvojile prvo mjesto a drugo je pripalo odbojkašicama OŠ Fra Lovro Karaula. U nogometu su pak bolji bili učenici Fra Lovro Karaula osvojivši prvo mjesto a drugo je pripalo učenicima iz IGK škole.

 

Kada su u pitanju srednjoškolci u natjecanju u odbojci poredak je bio treće mjesto Ekonomska škola, drugo SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i prvo mjesto osvojile su Gimnazijalke.

U nogometu pak za srednje škole treće mjesto pripalo je učenicima Ekonomske škole, drugo mjesto Gimnaziji a prvo mjesto su osvojili učenici SSŠ SSK. Učenici osnovnih i srednjih škola su trčali i uličnu utrku. Za osnovnoškolce treće mjesto je zauzeo učenik IGK škole Ivan Krezo, drugi je bio Nino Devac iz škole Fra Lovro Karaula a prvo mjesto je osvojio Amar Milak iz IGK škole.

Kada su u pitanju učenice treća je bila učenica iz FLK škole Marija Orlović, druga iz IGK škole Mirela Bandov a pobjednica u ovoj kategoriji je učenica OŠ IGK Naomi Manđeralo. Srednjoškolci su imali slijedeći poredak. Gimnazijalac Luka Markov je bio treći, drugi učenik Ekonomske škole Antonio Mihaljević i prvi učenik SSŠ SSK Vlado Krezo.

U kategoriji srednjoškolki treća je bila učenica SSŠ Elda Čolić, druga Gimnazijalka Irena Andabak a prva učenica Ekonomske škole Ana Kasalo. Nagrade učenicima s najbolje postignutim uspjesima udijelili su predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, predstavnica Udruge roditelja poginulih branitelja Ružica Ivković i pomoćnik gradonačelnika za branitelje i mjesne zajednice Pavo Duvnjak.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok