Ima li u Livnu djece nadarene za gimnastiku? To ćemo otkriti u školi gimnastike koja kreće 18.05.2021.

Gimnastički treninzi su prava stvar za djecu jer:

- raznim pokretima utječu na razvoj svih motoričkih sposobnosti (snaga, koordinacija, fleksibilnost...),

- dolazi do znatnog jačanja muskulature što je povezano sa ispravljanjem nepravilnog tjelesnog držanja koje je sve više prisutno kod djece,

- razvijaju disciplinu i radne navike.

Za gimnastiku se slobodno može reći kako je temelj svih drugih sportova jer ima ogromne pozitivne učinke na djecu!

Dijete ne mora biti nadareno za gimnastiku da bi pokupilo benefite gimnastičkih treninga. Bilo da će kasnije trenirati nogomet, košarku, odbojku ili bilo koji drugi sport, gimnastika će mu biti najbolja moguća podloga.

 

S ovim sportom sam se sreo tijekom studiranja kineziologije i s obzirom da znam koliko je dobar za djecu, ne mogu zanemariti činjenicu da naš grad nema gimnastički klub.

Odavno sam planirao to pokrenuti, ali nisam bio u Livnu, a sada kad sam tu, uz suradnju s Jelenom Knez Perić koja je stvorila predivnu priču sa Univerzalnom športskom školom, ovaj plan se čini itekako izvedivim.

Jelena je bogato opremila prostor u kojem se održavaju treninzi Univerzalne športske škole i većina gimnastičke opreme je tu, a tu su i djeca koja su nadarena za gimnastiku pa bismo i njih voljeli premjestiti sa 'univerzalnih' treninga na specijalizirane, gimnastičke treninge.

Škola gimnastike održavat će se paralelno s nastavom.

Kreće 18.05. i traje do kraja školske godine, a to je vremenski period od mjesec dana koji će nam biti pokazatelj zainteresiranosti livanjske djece za gimnastiku. Vjerujemo da će odaziv biti dobar i da ćemo imati razloga na jesen nastaviti ovu priču, i tko zna, možda osnovati prvi gimnastički klub u Livnu.

Za tu ideju imam punu podršku dr. Zorana Čuljka, profesora gimnastike s Kineziološkog fakulteta u Mostaru gdje je osnovao i gimnastički klub "Libertas". Velika mu je želja da se u Livnu pokrene gimnastika i pružit će mi svu potrebnu pomoć kako bi se to ostvarilo.

Nema druge nego pokušati.

Detaljne informacije:

- za djecu od 6-14 godina

- prijave traju do 16.05.

- treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 20:00 - 21:00

- mjesečna članarina iznosi 40KM (60KM za dvoje djece iz iste obitelji)

- udobna odjeća i boca vode čine svu potrebnu opremu

Ne čekajte, prijavite svoje dijete jer nagrađujemo najbrže.

Prvi prijavljeni dečko i cura ne trebaju platiti članarinu!

Za dodatne upite obratite se na +387 63 627 016 (whatsapp, viber).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok