Dana 16.02.2022. godine u prostorijama taekwondo kluba Magone Livno održan je sastanak o pružanju potpore i suradnje u realizaciji projekta rekonstrukcije i adaptacije objekta Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Livno s krajnjim ciljem formaranja državnog taekwondo centra Bosne i Hercegovine u Livnu.

Sastanku su prisustvovali ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Gordana Nakić, gradonačelnik Grada Livna, Darko Čondrić, ravnatelj Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Livno, Saša Grabovac, glavni tajnik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, Vedran Ćubela, predstavnici taekwondo kluba Magone Livno, August Orlović i Jakov Dolić te predstavnik Kukkiwon-a ispred Repubike Koreje, Seung Ki Hong.

Formiranjem državnog taekwondo centra u Livnu promovira se sport, zdravlje i važnost fizičke aktivnosti kod djece i mladih, te će se u suradnji sa Srednjom strukovnom školom SSK provoditi i dio nastave tjelesne i zdrastvene kulture u prostorijama centra.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničkog Sporazuma kako bi se pokrenula realizacija projekta.

Vlada HBŽ na svojoj 40. sjednici donijela je Zaključak o podršci realizacije navedenog projekta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok