Sportska dvorana u sveučilišnome Kampusu u Mostaru nosit će ime proslavljenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, odlučio je u srijedu Senat Sveučilišta u Mostaru.

Vodstvo jedine visokoškolske ustanove u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku odlučilo je sportskoj dvorani u krugu Kampusa u naselju Rodoču u Mostaru dati ime po Zlatku Daliću, podrijetlom iz Livna, koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja.

"Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", navodi se u objašnjenju Senata Sveučilišta u Mostaru.

Zlatko Dalić bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i nogometni stručnjak. Karijeru je započeo u livanjskome Troglavu, a nastavio ju je u splitskom Hajduku, vinkovačkoj Cibaliji, podgoričkoj Budućnosti, mostarskom Veležu te varaždinskom Varteksu.

Kao trener je počeo raditi u Varteksu, gdje je bio pomoćni trener, a kasnije je bio i izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije.

Uz Varteks vodio je i Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo te arapske Al Faisaly, Al Hilal i Al-Ain. Od 2017. je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u