Travničko Općinsko vijeće na današnjoj sjednici jednoglasno je proglasilo nogometnog trenera Miroslava Ćiru Blaževića počasnim građaninom Travnika.

Kako je kazao načelnik općine Kenan Dautović, potpora vijećnika nije bila upitna.

- Ja sam i podnio inicijativu i nisam sumnjao u podršku vijećnika. Ime Travnika nosio je tijekom čitave impresivne sportske i trenerske karijere. Sjećam se da je generacija oca išla na utakmice i gledala tu ekipu koja je predstavljala Travnik u to doba i tad je nogomet bio sport koji je masovno okupljao Travničane. Našem Ćiri želimo, prije svega, dobro zdravlje i nadamo se da će ga zdravlje poslužiti da nam dođe na utakmicu humanitarnog karaktera između zvijezda Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine početkom svibnja. Prihod od te utakmice ide za nabavku opreme za dva kabineta informacijskih tehnologija - rekao je Dautović.

Sam Blažević, koji zbog bolesti nije mogao nazočiti današnjoj sjednici, Općinskom vijeću i svim Travničanima obratio se video porukom.

- Ponosan sam zbog proglašenja počasnim građaninom. Pitam se jesam li ja to zaslužio? Reći ću vam – jesam! Obišao sam planetu uzduž i poprijeko i svugdje sam isticao moje porijeklo i moj Travnik. Hvala jer ste mi dali jednu potvrdu moje privrženosti mom rodnom gradu. Učinili ste me sretnim i ponosnim - rekao je Blažević u svojoj poruci.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Vlatka Lukić kazala je kako je Ćiro zasluženo dobio priznanje.

- Ćiro nam se obratio video porukom kojom je pozdravio sve svoje Travničane. Puno je razloga zašto je proglašen počasnim građaninom. Uvijek je propagirao naš Travnik i govorio najbolje o njemu i zadužio nas je da ga prepoznamo. Vijeće će formirati povjerenstvo koje će razmatrati predmete i ideja je da na sjednici 21. ožujka, kada mi obilježavamo dan općine, dodijelimo priznanja zaslužnim Travničanima - rekla je Lukić. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok