Borilački sportovi u BiH imaju iznimno zapaženu i uspješnu prošlost..

O uspjesima svjedoče i desetine i stotine odličja i priznanja koja su diljem svijeta osvajali natjecatelji klubova koji su članovi kick boxing saveza Bosne i Hercegovine.

Piše: Mili Marušić / OTPOR.Media

Ipak, s pravom možemo kazati kako ovaj sport najveće uspjehe ostvaruje nakon sto početkom ove godine vođenje saveza preuzima Branko Mihaljević-Brana, koji zajedno sa svojim suradnicima u vrlo kratkom roku Boxing savez BiH i borce klubova ovog saveza, prije svega zbog njihovih zapaženih uspjeha, dovodi na naslovnice mnogi uglednih kako pisanih tako i elektronskih i drugih medija.

Kao što smo već kazali, za to su naravno daleko najzaslužniji borci, koji se s natjecanja, bez obzira gdje se održavaju, uvijek vraćaju sa pobjedama i brojnim medalja, a o čemu smo na portalu OTPOR.Media redovno izvještavali.

Tako je na nedavno održanom Europskom prvenstvu ZA SENIORE KOJE JE ODRŽANO U TURSKOJ KIK BOKS REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE OSVOJILA 4 MEDALJE..

Borci ovog saveza posebno su uspješni bili NA SVJETSKOM KADETSKOM I JUNIORSKOM PRVENSTVU U ITALIJI GDJE SU OSVOJILI 17 MEDALJA..

Inače, bilo bi potrebno jako puno vremena ali i prostora da se nabroje svi uspjesi reprezentativaca BiH na natjecanjima i turnirima ne samo u BiH nego i diljem Europe i Svijeta..

Ponosan sam na sve naše borce i na sve ostvarene rezultate

“Na rezultatima nam mogu pozavidjeti sve zemlje u okruženju jer uspjesi koje postižemo vrijedni su poštovanja i svima nam daju za pravo biti ponosan.

Želim se i u ovoj prigodi zahvaliti mojim suradnicima, zatim svim klubovima kao i brojnim pojedincima, koji samo zato što vole ovaj sport, svojim entuzijazmom i osobnim odricanjem pomažu da ostvarujemo ovako dobre rezultate.

Moram kazati kako ovaj sport živi i opstaje samo zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu jednog malog broja pojedinaca i zato im u svakoj prigodi zahvaljujem.

Svakako da očekujem da i institucije vlasti u BiH, na svim razinama, prepoznaju naš rad, naša odricanja ali i prihvate činjenicu da smo kroz naše uspjehe, jedni od najboljih promotora Bosne i Hercegovine diljem Europe i Svijeta te da se zbog te neupitne činjenice, u smislu potpore, adekvatnije odnose prema nama.

Ipak za sve naše uspjehe daleko su najzaslužniji naši borci. Naši momci i djevojke su posebna priča i na sve njih sam posebno ponosan. Oni zbog svog talenta ali i napornog rada te ostvarenih rezultata, svugdje, ali baš svugdje gdje se pojave izazivaju, respekt i poštovanje.

Stoga ih uz čestitke i u ovoj prigodi pozivam da nastave neumorno i predano raditi i trenirati, a mi u Savezu zajedno ćemo se s njihovim klubovima i dalje truditi da imaju optimalne uvjete kada su u pitanju organiziranja njihovih odlazaka na natjecanja i njihovi nastupi” – kazao je za portal OTPOR.Media Branko Mihaljević-Brana, Predsjednik Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine.

Inače povod za ovaj razgovor bio je Golden Glory Fight Night turnir kojeg 10. prosinca 2022. godine u Širokom Brijegu organizira Antonio Lasić, koji je aktualni prvak države i član Kickboxing kluba Dragovoljac iz Livna.

Turnir će u dvorani u Širokom Brijegu započeti u 19.00 sati, a predviđeno je 9 borbi i to:

1.Nikša Keskić – Pero Pašalić kickbox-demonstracija

2.Juniori kickbox

3.Josip Anić – Faruk Demir -juniori amaterski boks

4.Nikola Lasić-Admir Oglić -amaterski boks

Kratka pauza- Teakwando klub Poskok Kočerin – demonstracija

5.Glorija Ištuk – Erna Okugić -kickbox

6.Juraj Soldo-Ante Alilović -amaterski boks

7.Jure Majić – Amnin Omerika- amaterski boks

8.Martin Sučić – Eldar Memić-kickbox

9.Antonio Lasić – Nerdin Fejzović

Bitno je istaknuti kako je ovo prvi ovakav turnir u Širokom Brijegu a organizator se nada da će postati tradicionalan.

Organizator je uvjeren kako će borbe biti atraktivne i užitak za gledatelje jer se radi o kvalitetnim i iskusnim borcima iz boksa i kickboxa.

Uz čestitke Organizatoru ovog turnira kojeg će otvoriti predsjednik Kickboxing saveza BiH Branko Mihaljević-Brana, a na kojem će kao gosti nazočiti Antonio Plazibat, Damir Beljo, Dževad Poturak i brojni drugi uglednici iz sportskog i javnog života, pozivamo sve, kako Širokobriježane tako i sve prijatelje ovog sporta iz susjednih gradova i općina ali i iz drugih krajeva BiH i okruženja da dođu i da ne propuste ovaj vrhunski sportski događaj…

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok