• Short title article: Sarajevo

Taekwondo natjecanje "Multi European games" koje se održava u Sarajevu počelo je jučer borbama juniora i juniorki.

U Areni hotela Hills posjetitelji su mogli uživati u odličnim taekwondo borbama i nastupima natjecatelja iz cijele Europe.

Nastupe su danas imali bh. natjecatelji koji su osvojili ukupno osam medalja, od čega tri zlatne i pet brončanih. Zlatne medalje osvojili su Benjamin Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad koji je u uzbudljivom finalu svladao predstavnika Ukrajine, Sara Pidro iz Taekwondo kluba Bugojno koja je bez izgubljene runde osvojila najsjajniju medalju i Marija Jokić koja je u finalnom meču bila bolja od predstavnice Norveške.

Brončane medalje osvojili su Marija Orlović i Nino Šeremet iz Taekwondo kluba Magone, Adna Berbić iz Taekwondo kluba Nur, Ejla Makaš iz Taekwondo kluba Novi Grad, te Ahmed Dizdar iz Taekwondo kluba Šampion.

Najbolji rezultat u ukupnom poretku među 62 tima koja su danas nastupila ostvario je Taekwondo klub Marjan iz Hrvatske, drugo mjesto zauzela je ekipa Finestrat iz Španjolske dok je trećeplasirani bio Taekwondo klub Galeb iz Srbije.

Natjecanje će biti nastavljeno danas kada će na tatami izaći kadeti, a prve borbe zakazane su za 9 sati, priopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok