• Short title article: Okupila se reprezentacija

Pred Vatrenima su dvije bitne utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatska prvo 8. rujna igra protiv Latvije na Rujevici, a tri dana kasnije gostuje u Armeniji.

Prijenos utakmica možete pratiti na Novoj TV i gol.hr-u.

Reprezentacija se danas okupila u Zagrebu, a Zlatko Dalić je najavio susrete pred novinarima.

''Nakon medalje, novi izazovi. Pred nama su dvije utakmice koje bi trebale biti lagane na papiru, ali ne smijemo tako misliti. Moramo biti ozbiljni, ići korak po korak. Ono što moramo se dobro pripremiti, ne bih htio da olako shvatimo protivnike, svaki bod nam je bitan za Euro, svaka pobjeda je važna. Očekujem da ćemo biti zdravi, spremni i orni. Veseli me da igrači igraju dobro, napravili su dobre transfere, otišli su u bolje klubove. Nadam se da ćemo što prije osigurati bodove koji su nam potrebni za plasman na Euro. Nema lakih bodova, treba sve shvatiti ozbiljno'', započeo je Zlatko Dalić.

Modrić ostaje i za Euro

Marko Livaja nije u reprezentaciji nakon što su ga Riječani žestoko izvrijeđali na treningu reprezentacije.

''To je priča koja se zakomplicirala nakon svega toga. Rekao sam sve u priopćenju. Neću tu temu širiti, moram voditi brigu o svemu. Neću ulaziti u nikakve igre, donosim odluke i iza njih čvrsto stojim. Sve ostalo su igre, a mene ne zanimaju igre'', objasnio je Dalić.


Modrić je odlučio ostati, želja mu je voditi Vatrene i u Njemačkoj 2024.

''Ja mislim da bi se trebalo objaviti da je on prestao igrati. U lipnju smo razgovarali, ne volimo iskakati u medije, on je tako odlučio, a ja sav sretan. Da je on rekao da odlazi u mirovinu, mi bismo to objavili. Hvala mu na tome, on je naša velika snaga i motiv. On ima veliki motiv da nastavi i da vodi Hrvatsku na Euru. Moramo biti sretni da je Luka tu, da je Perišić tu, Vida, Brozović. Oni ne igraju zbog starih zasluga, zadužili su reprezentaciju. I dalje su najkvalitetniji na tim pozicijama. Dok je Luka tu, bit će maksimalno unutra.''

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok