• Short title article: Hrvatski doprvak

Hrvatski nogometni doprvak i trenutačno drugoplasirani sastav HNL-a Hajduk otpustio je dosadašnjeg trenera Ivana Leku. Momčad će preuzeti Mislav Karoglan.

- Nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker, objavio je Hajduk.

Na klupu Splićana sjest će njihov bivši strateg, a donedavni trener Istre 1961 Mislav Karoglan.

- Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda, objavio je Hajduk. 

Karoglan će biti predstavljen sutra na Poljudu kada će i objaviti tko će mu biti pomoćnici.

Na konferenciji za medije uz novog trenera sudjelovat će predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Leko u 37 utakmica upisao 22 pobjede

Pod Lekinim vodstvom Hajduk je izgubio četiri od posljednjih šest susreta u HNL-u, a u tih je šest susreta ukupno postigao tri pogotka.

Ukupno je ove sezone Hajduk u 11 prvenstvenih susreta osvojio 21 bod iz 11 nastupa, ali uz samo 13 postignutih golova, dok je u 3. pretkolu Konferencijske lige ispao od grčkog PAOK-a bez postignutog gola.

Na mjesto glavnog trenera Hajduka Leko je imenovan 31. prosinca prošle godine te je vodio je momčad ukupno u 37 službenih utakmica u kojima je ostvario 22 pobjede, četiri remija i 11 poraza uz osvojeni Kup u svibnju prošle godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok