Ako je suditi prema gužvama na graničnim prilazima, reklo bi se da je veći dio Europe za ljetovanje odabrao upravo našu obalu.

Golema količina ljudi na hrvatskim plažama potvrđuje da smo izuzetno atraktivna lokacija, ali ne bi se svi složili. Piše Slobodna Dalmacija.

Jednake ljepote i pogodnosti, ali za manju cijenu, građani Bosne i Hercegovine traže u okolnim zemljama u regiji. Na stranici source.ba izašla je poprilično oštra kritika upućena cijenama kod nas. Naši susjedi posebno su se obrušili na Dubrovnik koji po njima prednjači u skupoći.

Od kada smo ušli u Europsku uniju, stoji na stranici, cijene su se znatno digle uvis, a turistički aranžmani i paketi postali su jednostavno nepristupačni. Zbog toga Bosanci sve češće odabiru ljetovanje u Crnoj Gori, Turskoj i Albaniji.

Cijene parkinga ono su što je turiste iz Bosne i Hercegovine najviše izbacilo iz takta, a žale se i na to kako nemaju što pojesti ako nisu spremni platiti cijenu od 40 eura. Ipak, cijena od 75 kuna za sat parkinga nešto je preko čega ne mogu prijeći.

Hrvatsku uspoređuju s Monte Carlom, a minimalna cijena s kojom biste se mogli zaputiti na ljetovanje na našoj obali po njima je 35-70 eura.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok