Nermin Zulić (30) iz Bihaća poginuo je na gradilištu u Donjoj Hoči u Sloveniji kada je na njega pao dizalica-kran.

Nesreća se dogodila tijekom vikenda, a stradali radnik je nakon što ga je udario kran davao znakove života i prevezen je u bolnicu u Mariboru, prenosi Pogled.ba

Usprkos brzoj intervenciji liječnika on je nažalost nakon nekog vremena preminuo od posljedica teških ozljeda.

Kako su prenijeli mediji u Sloveniji točan uzrok ove tragedije i druge okolnosti nisu utvrđeni i priopćeni iz policije.

Zulić je u poduzeće u kojem je stradao otišao da radi prije dva tjedna. Njegovi poznanici su ispričali da je otišao u Sloveniju da bi sebi zaradio za život.

Svi oni za njega su imali samo riječi hvale i svi će ga kako kažu pamtiti kao dobrog i veselog čovjeka. Ovo je samo još jedan u nizu tragičnih nesreća u inozemstvu u kojima su žrtve radnici iz BiH.

Ivan Injić iz Novog Travnika poginuo je u hrvatskoj početkom kolovoza na radilištu u kamenolomu građevinske firme “Sarađen” u Dubravi kod Tisnoga. Nesreća se dogodila kada ga je poklopila kašika bagera i na mjestu ga usmrtila.

Drugi slučaj zabilježen je samo mjesec ranije u Crnoj Gori gdje život izgubio radnik koji je radio na novom ski-centru na Bjelasici Mladen Matović (30). Stradao je kada je kamion u kojem je bio iz nepoznatih razloga sam krenuo i obrušio se niz strminu. Vozač kamiona Darko Popović prethodno je izašao na kratko i ostavio Matovića na mjestu suvozača.

Otišao trbuhom za kruhom

Tijekom nedjelje brojni poznanici i prijatelji Nermina Zulića opraštali su se od njega na društvenim mrežama. Osim sućuti obitelji i izraza žalosti zbog smrti pojedini su komentarima krivili vlast što ljudi moraju da idu u inozemstvo da bi zaradili i prehranili obitelj.

"Nermin je otišao u Sloveniju trbuhom za kruhom. Nažalost na gradilištu se dogodila nesreća i naš mladi sugrađanin je poginuo. Dragi naši političari, ratni profiteri, peče li vas savjest", jedan je od komentara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok