Bik Boško, težak oko 600 kilograma, usmrtio je na imanju u selu Šarbanovac, kod Bora, svog vlasnika Milana Lupulovića (72).

On je nesretnog starca prvo probo rogovima, nakon čega mu je papcima smrskao glavu. Tom prilikom teško je ozlijedio i Milanova sina Dragana (39), ali je on izvan životne opasnosti.

- Kao što i obično radim, nakon doručka, ušao sam u staju počistiti za bikom i izvesti ga na ispašu. Otvorio sam vrata staje, ali bika nisam zatekao iznad hranilice. Ne znam kako se to dogodilo, ali bio je odvezan i kao da je samo čekao da ja uđem - ispričao je novinarima kroz suze Dragan te dodao kako se nije uplašio jer bika čuvaju godinama i ni najmanji problem nikada nisu imali s njim.

- Pokušao sam prići Bošku i pomilovati ga - priča Dragan i nastavlja: - Ali on je spustio glavu, isturio rogove i zatrčao se pravo u mene. Dragan kaže kako je imao sreću što ga bik nije ubo rogovima, već se on zaglavio između njih. - Bik me je, između rogova, ponio i izjurio iz staje. Držao sam mu se za rogove i dozivao pomoć. Boško je, u jednom trenutku, snažno trznuo glavom i ja sam pao. Pomislio sam da mi nema spasa jer se bik zatrčao prema meni - priča Dragan. U tom trenutku između bika i sina ispriječio se Draganov otac Milan. - Tata je pokušao smiriti Boška, ali to nije bila ista životinja koju smo godinama čuvali. Umjesto mene, bik je rogovima kroz trbuh probo mog oca - neutješan je i u šoku sin Dragan.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok