Facebook stranica “Konobarski život” koju prati skoro 70 tisuća ljudi, a koja objavljuje razne događaje koji se svakodnevno mogu vidjeti u konobarskom poslu, objavila je fotografije jednog od njihovih kolega za koje tvrde da se radi o njegovom smještaju na sezonskom radu na hrvatskoj obali.

Objava je prikupila preko 1200 "lajkova" i preko 400 dijeljenja na Facebooku. Derutna soba koja se nalazi u potkrovlju s jednim prozorom, pod koji nema ni pločice ni ikakvu podlogu primjerenu za život,  zidovi s kojih se boja guli u slojevima i ostavlja uzorak gljivica skupljenih od vlage, starinski krevet i kuhinjska krpa umjesto zavjese lijepo oslikavaju kako su vjerojatno izgledale zatvorske ćelije iz 18. stoljeća.  Redakcija vecernji.hr zasad ne može potvrditi da je doista riječ o fotografijama snimljenima ove sezone, a administratorima stranice smo poslali upit. 

"A tipicni smjestaji na sezoni il je supa il je malo bolje uredeno al ih bude 10 unutra..al oni nude smjestaj i hranu to je ko da ti svo bogastvo daje..kad dodes dobijes ovo..odjebi i gazdu i steraj ga u 3 pm. Barem sad mores naci posao di hoces i bolje uvijete", jedan je od komentara. "Cisti dokaz da se do radnika ne drzi ni 5%..dobar si dok vuces i radis!!sramota.", glasio je još jedan komentar.  "A velebno zdanje smjestaja za osoblje, eminentnog jahtaskog utocista bez sanitarnog cvora, sa predivnim pogledom na hrpu smeca koje se odlaze tebi pored glave. Sretan si kad ti ves koji si objesio ne odnesu cagljevi ili ti se zmije u obuci ne nalegu. Ludilo za 4000kn i radno vrijeme dok ne padnes s nogu", komentar je jedne sezonske radnice koja je uz to priložila i fotografiju.

U komentarima se našlo i pozitivnih iskustava pa tako jedan bivši sezonski radnik piše: "Radio sam 4 sezone u Umagu/Savudriji kao konobar i mogu reci da su mi to bila najbolja vremena u zivotu. Sezona je trajala 8-9 mjeseci ,a para koliko oces.Sretno svim kolegama ugostiteljima,pozdrav iz Kanade".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok