Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Hrvatska i Srbija moraju imati mnogo bolje odnose ako žele opstati, da manje "zabijaju nož u leđa jedni drugima", te da se cijela regija mora okrenuti od prošlosti ka budućnosti.

"Mislim da Srbi i Hrvati kao narodi, ne samo srpska i hrvatska država, bez obzira na emocije koje nisu uvek dobre, moraju imati puno bolje odnose ukoliko želimo opstati jedni i drugi", rekao je Vučić.

On je ukazao da obje zemlje imaju užasnu demografiju i da se puno građana iseljava.

"Ako želimo opstati, morat ćemo zajedno raditi, morat ćemo se približiti i to će se dogoditi", izjavio je Vučić za Hinu i HRT.

Predsjednik Srbije smatra da će Hrvati i Srbi pronaći puteve suradnje kada počnu manje razmišljati kako da "zabiju nož u leđa jedni drugima" i više se okrenu budućnosti.

"Ja u to apsolutno vjerujem i ne zato što to govorim pred vama, to govorim svaki dan i u Beogradu", dodao je Vučić.

On je rekao da nije sretan zbog političkih odnosa, navodeći da u regiji uvijek ima bezbroj problema, viška prošlosti i manjka razmišljanja o budućnosti.

Kada je riječ o inicijativi SDA do ocijeni ustavnost naziva Republike Srpske, Vučić je ponovio da je Republika Srpska daytonska i ustavna kategorija BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok