Manuel Petrović (20) u subotu je priveden na sud u londonskom prigradskom naselju Barkingside, gdje je održano prvo saslušanje zbog ubojstva 17-godišnje Jodie Chesney.

Glavni osumnjičeni za brutalan zločin je upravo Petrović, inače državljanin Hrvatske s adresom u londonskom kvartu Romfordu, objavio je portal msn.com. Manuel je uhićen u utorak u Leicesteru, a tereti ga se da je Jodie ubio u petak, 1. ožujka, u Harold Hillu u istočnom Londonu. Piše Jutarnji list.

Petrović je tinejdžericu izbo nožem u leđa u neposrednoj blizini dječjeg parka, gdje je djevojka tog kobnog dana s društvom slušala glazbu.

Iako su policija i hitna pomoć brzo stigli na mjesto zločina, Jodie je samo sat vremena poslije napada proglašena mrtvom. Obdukcija je pokazala kako je 17-godišnja Chesney preminula od traume i krvarenja.

Tijekom subotnjeg trominutnog saslušanja Manuel Petrović sucu je samo potvrdio svoje ime, datum rođenja, adresu i činjenicu da ima hrvatsko državljanstvo.

Sljedeće saslušanje na Old Baileyju, središnjem sudu u Londonu, određeno mu je za ponedjeljak, a osumnjičeni ubojica do tad ostaje u pritvoru. Drugi muškarac uhićen zbog sumnje da je povezan s ubojstvom također ostaje u pritvoru dok se istraga ne završi.

Inače, Jodie je peta tinejdžerica koja je od početka ove godine nasmrt izbodena u Londonu.

- Jodie je bila krasna djevojka... Taj monstrum koji ju je ubio ne može ni pojmiti koliku nam je bol prouzročio, svima nama koji smo poznavali i voljeli Jodie... Uništio je i oduzeo nam ono najljepše što smo imali... Uhvatite ga i dovedite pred lice pravde, to je jedino što tražim - izjavio je žrtvin otac Peter prije nego što je policija uhitila Manuela, a prenio je The Sun.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok