Dan uoči odlaska obitelji u Ameriku, za potrebe male Mile Rončević, koja se liječi od rijetke akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7, do 18 sati prikupljeno prema podacima sa stranice Svi za Milu gotovo 34 milijuna kuna.

Podsjetimo, otac Marin Rončević, jutros je kazao je da je ovo postao nadnacionalni projekt, objavivši da je samo na njegovu računu prikupljeno gotovo 23 milijuna kuna. Zamolio je tada da se novac više ne uplaćuj, ali očito da on još pristiže.

Oko 18 sati oglasila se i Zaklada Nora Šitum, koja je putem svoje Facebook stranice izvijestila koliko je novca do sada prikupljeno. Naveli su kako zadnje stanje na računu za Milino liječenje pokazuje da je do sada prikupljeno 4.423. 607.43 kune i gotovo 14.000 eura.

“Dragi ljudi velikog srca, ovo je zadnje stanje na računu za Milino liječenje. Hvala vam svima. #svizamilu“, napisali su u objavi.

Ukupni prikupljeni iznos, ažuriran u 18 sati dosegao je cifru od 5.196.978.17 dolara, odnosno više od 34 milijuna kuna, a potrebno je bilo 2,8 milijuna dolara.

Djed malene djevojčice potvrdio je za Novu TV da su roditelji odlučili i da Mila sutra ujutro iz Zagreba preko Frankfurta putuje za Philadelphiu.

Podsjetimo, Mila ima nepune dvije godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7) u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok