Slovenska policija objavila je u petak okolnosti u kojima je u četvrtak navečer nakon policijske intervencije umro 48-godišnjak koji je prije toga oteo autobus ljubljanskog gradskog prometa i skrenuo ga s redovne linije, uz prijetnje vozaču da će ga ubiti, pojasnivši da je napadač nakon privođenja izgubio svijest, a onda umro unatoč pokušajima da ga reanimiraju.

Prema priopćenju, policija je na sigurnosni incident na jednom od autobusa ljubljanskog putničkog prometa reagirala nakon što ju je nešto prije 21 sat o tome obavijestio jedan od putnika.

Muškarac za kojega je kasnije utvrđeno da je 48-godišnjak iz Kranja, ušao je u Ljubljani u autobus na redovnoj gradskoj liniji i opasnim oštrim  redmetom, te verbalnim prijetnjama prisilio vozača da skrene prema gradskoj obilaznici u pravcu autoceste, dok su se malobrojni putnici povukli u zadnji dio autobusa.

Na intervenciju je poslano više policijskih patrola koje su oteti autobus zaustavile na Barjanskoj cesti, pred ulazom  na autocestu.

"Policajci su korištenjem prisilnih sredstava (lisicama, tjelesnom silom, stručnim zahvatom i plinskim sprejem) muškarca svladali i stavili pod kontrolu izvan autobusa. U postupku nakon privođenja muškarac je počeo gubiti svijest. Policajci su mu počeli pružati prvu pomoć, s čime je onda nastavila i medicinska ekipa prve pomoći pokušavajući ga reanimirati, ali je unatoč tome umro", navela je policija u priopćenju za javnost.

O svemu su obaviještene dežurna istražna sutkinja i tužiteljica koje su sinoć obavile očevid na mjestu događaja, a policija će tijekom dana o svemu kako je najavila iznijeti više informacija.

Mediji navode da se muškarac - koji je ušao u autobus na jednoj od gradskih postaja i onda prijetio vozaču navodno odvijačem, te ga skrenuo s redovne rute uz prijetnje - po svjedočenju nekih od ulaska u vozilo ponašao neobično, te sumnjaju da je bio pod utjecajem droge. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok