Prošle godine je osmogodišnja djevojčica pronađena mrtva i silovana u šumi blizu grada Kathua u Indiji. Od osam muškaraca koji su bili osumnjičeni za ovaj zločin, šestero ih je osuđeno.

Kako javlja BBC, svi muškarci koji su bili optuženi, negirali su krivnju za ovaj monstruozni čin. Jedan od njih bio je maloljetan pa će mu se suditi posebno, kako indijski zakoni nalažu.

Unesrećena majka ubijene djevojčice zahtijeva smrtnu kaznu za osuđene počinitelje, umirovljenog državnog službenika Sanjija Rama i policajca Deepaka Khajuriju.

- Lice moje kćeri me još uvijek progoni. Ova bol nikada neće nestati. Svaki puta kada vidim neko dijete njezinih godina kako se igra u mojoj blizini, slomi mi se srce- rekla je Divya Arya za BBC.

Odvjetnik koji zastupa optuženog rekao je da je, unatoč osudi, slučaj je utemeljen na "posrednim dokazima" i da se za šestoricu muškaraca izjasnio za minimalnu kaznu. Dodao je da postoje olakšavajuće okolnosti, uključujući i činjenicu da su muškarci jedini hranitelji u svojim obiteljima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok