Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je oslobođen optužbe da je lani 20. listopada u Virovitici počinio prometni prekršaj vozeći automobil u vlasništvu leasing kuće brže od ograničenja i da nije dostavio vjerodostojne podatke o vozaču, doznaje se na Općinskom sudu u Virovitici.

Turudić, prema tvrdnjama policije, nije na dostavio vjerodostojne podatke o vozaču iako je to bio dužan učiniti, no sud je utvrdio da je Turudić ispunio svoju zakonsku obavezu te da je policiji dostavio podatke u kojima je uz svoje ime, na koje glasi automobil, naveo i članove obitelji koji se tim automobilom koriste.

Turudić je u dopisu naveo da nije počinio prekršaj za kojeg se tereti, što je sud u potpunosti uvažio, a sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda Petar Bajan oslobodio ga je krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je počinio prekršaj.

“Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet, čime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj", obrazložio je sudac Bajan.

Turudić  je 9. prosinca 2018. primio dopis PU virovitičko-podravske kojim se od njega traži da dostavi tražene podatke u roku od 15 dana po primitku obavijesti, dok je na prijemnom pečatu MUP-a kao datum primanja naznačen 31. prosinca 2018., tjedan dana nakon zadanog roka.

Niti iz jednog dokaza nije vidljivo na koji način je dokumentacija primljena, da li je primljena putem pošte, osobno od okrivljenika, putem e-maila ili telefaxa, niti je to naznačeno unutar samog prijemnog štambilja pa stoga ta činjenica nije mogla biti izložena provjeri, kaže se u obrazloženju. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok