Vojislav Šešelj, zastupnik u srpskom parlamentu koji je u Haagu osuđen na 10 godina zbog zločina protiv čovječnosti, za srpske medije je komentirao izjavu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

Kazao je kako se trenutno nema vremena baviti Škorom jer ima puno neprijatelja i u Srbiji pogotovo u medijima, ali da će doći red da i Hrvatima razbije njušku, a žene ošiša na ćelavo, zalije katranom i pospe perjem. Piše Slobodna Dalmacija.

Predsjednički kandidat Škoro, spomenuo je ratnog zločinca Šešelja odgovarajući srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću fotografijom na kojoj se Vučić nalazi u društvu Šešelja.

– Čujem da mi je „veliki državnik“ Vučić poručio kao „pjevaču ili što li već“ da pročitam knjige iz psihologije u kojima ću vidjeti da „o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti''. Meni ne trebaju knjige iz psihologije da bih analizirao Vučića. Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od tisuću riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan – bolje biti „pjevač ili bilo što već“ nego dostavljač kod ratnog zločinca – poručio je Škoro.

Iako je u Haagu osuđen za zločine protiv čovječnosti zbog poticanja deportacija, progona i drugih nehumanih djela, Šešelj nasrće na svakoga tko ga tako nazove.

- Još nemam vremena baviti se Hrvatima koji me nazivaju ratnim zločincem. Trebam prvo popisati sve Srbe koji su me tako nazvali i svima njima njušku razbiti. Kad svim Srbima koji me nazivaju ratnim zločincem porazbijam njuške, onda ću prijeći na Hrvate. Ako su žene u pitanju, ima da ih ošišam na ćelavo, nalijepim na njih katran i pospem ih perjem - rekao je Šešelj za Alo.rs.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok