Poznati ruski povjesničar Oleg Sokolov (63) uhićen je nakon što su u njegovoj torbi pronađene ženske ruke. On je naime bio pijan i pao je u rijeku dok se pokušavao riješiti dijelova tijela svoje partnerice koju je raskomadao.

Nakon toga policija je u pretrazi njegove kuće pronašla obezglavljeno tijelo njegove bivše studentice Anastasije Yeshchenko (24) koja mu je bila ljubavnica. "Priznao je krivnju", rekao je njegov odvjetnik Alexander Pochuyev za AFP i dodao da žali zbog onoga što je učinio te surađuje s policijom. Prenosi Večernji.hr.

Policija je priopćila da je 63-godišnji muškarac spašen iz rijeke. U torbi su pronađene ruke. Sokolov je rekao policiji da je ubio svoju ljubavnicu te joj odrezao glavu, ruke i noge. Također je kazao da se planirao riješiti dijelova tijela prije nego što javno počini samoubojstvo odjeven kao Napoleon.

Inače, ovaj profesor je autor nekoliko knjiga o Napoleonu. Odlikovan je najvišim francuskim odličjem - Legijom časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte 1802. On i Yeshchenko bili su koautori nekoliko djela. Proučavali su francusku povijest i uživali u nošenju kostima. Sokolov se naime oblačio kao Napoleon. Nitko koga je poznavao ne može vjerovati da je počinio takav zločin, piše BBC.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok