Novi potres jutros u 7:10 sati pogodio je Albaniju. Prema informacijama Seizmološkog zavoda Crne Gore bio je jačine 6,5 stupnjeva Rihtera.

Potres je bio na dubini od pet kilometara, prenose Vijesti.me.

Naime, jak potres jačine 6,4 stupnja pogodio je Albaniju oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, a osjetio se i u Bosni i Hercegovini.

Epicentar potresa je bio kod mjesta Šijak, u općini Drač, najmanje je 150 ozlijeđenih, a za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

Potres je bio na dubini od pet kilometara, prenose Vijesti.me.

Potres je izazvao veliku materijalnu štetu. Zgrade u centru Drača su se rušile, a spasilačke ekipe su na terenu i pokušavaju pomoći ljudima koji su zarobljeni ispod ruševina. Kako javlja u proteklih 8 sati Albaniju je zatreslo 15 potresa.

Potres su osjetili građani svih zemalja u okruženju, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Grčku pa čak i Italiju i Bugarsku, piše Blic.rs.

Podrhtavanje tla koje je trajalo najmanje 15 sekundi prijavili su stanovnici Sarajeva, Zenice, Mostara i Bihaća.

U Durešu je pala cijela peterokatnica, a iz ruševina je spašeno jedno dijete, javljaju lokalni mediji.

Video snimke stavljene na društvene mreže pokazuju srušenu zgradu u Draču, mjestu 40 kilometara udaljenom od Tirane na jadranskoj obali.

Građani Tirane izašli su na ulice, neki s djecom u naručju.

"Bilo je to snažno podrhtavanje, predmeti su padali po podu", javlja jedan svjedok EMSC-a iz Albanije. "Bilo je šokantno, užasno", napisao je drugi. "Jako se osjetilo. Bio sam na osmom katu zgrade kad se dogodio potres", kaže svjedok.

"Spavao sam i probudilo me. Bila je jako i trajalo je", "Tako jak potres! Nismo mogli ni izaći iz stanova! Neka nam Bog pomogne svima", samo su neki od komentara.

Jedan ozlijeđeni muškarac, rekao je za News24 TV da su njegova kćer i nećaka bile među zarobljenim u srušenom stambenom objektu. "Razgovarao sam s kćeri i nećakinjom telefonom. Rekli su da su dobro i da čekaju pomoć. Nisam mogao razgovarati sa svojom ženom", rekao je muškarac.

Jedan od svjedoka za Reuters je opisao kako su ljudi bježali od stambenih zgrada u Tirani, a neki su nosili male bebe u rukama. Nestalo je struje u nekoliko četvrti. "Bili smo budni zbog prethodnih potresa, ali posljednji nas je protresao. Sve je neprestano padalo po kući ", rekao je Refik, stanovnik Tirane za Reuters o onome što se dogodilo u njegovom stanu na šestom katu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok