Britanske zdravstvene vlasti priznale su da stopa infekcije "nije pod kontrolom" u Ujedinjenom Kraljevstvu. Premijer Boris Johnson pozvao je Britance na "strpljenje" i "zdrav razum", upozorivši još jednom da vlada neće oklijevati da donese strože mjere od onih koje su trenutačno na snazi.

U ožujku je zbog pandemije uvedena karantena na nacionalnoj razini, a zatim je u ljeto postupno ukinuta. Nove restrikcije su uvedene zadnjih tjedana, osobito na lokalnoj razini, zbog porasta broja zaraženih.

- Pred nama je duga zima, upozorio je glavni epidemiolog u Engleskoj Chris Whitty, istaknuvši da broj hospitalizacija, pa i onih na intenzivnoj skrbi, ide "u lošem smjeru".

Ujedinjeno Kraljevstvo ima 42.143 preminule osobe, a 7108 je novozaraženih. Ukupno ima 453.264 slučaja pozitivna na koronavirus.

Prije nego parlament produlji odluku o proširenju vladinih ovlasti radi suzbijanja pandemije, ministar zdravstva Matt Hancock je obećao zastupnicima da će se imati priliku izjašnjavati o uvođenju novih nacionalnih mjera. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok