Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavi za medije u Koprivnici osvrnuo se na aktuelne terorističke napade u Europi, ali i na, kako je ocijenio, pogrešan stav pojedinih bh. medija prema Hrvatskoj ”kao neprijatelju muslimana”.

Napad u Austriji Milanović je nazvao "vrlo ružnom i opasnom pojavom”, ustvrdivši da je jedan od napadača bio mlad čovjek čiji je stric živio u Hrvatskoj. Javlja Anadolija.

"Prema onome što znamo, ljudi su bili krajnje umjereni, a kako je taj mladi čovjek došao u situaciju da se radikalizuje ili samoradikalizuje, to je užas”, kazao je Milanović, dodavši:

"Ne sviđa mi se način na koji neki mediji u Bosni i Hercegovini opisuju Hrvatsku i njen odnos prema ilegalnim migrantima koji pokušavaju preći hrvatsku granicu tako da kampuju u Bosni i Hercegovini tjednima, onda metodom pokušaja i pogreške prođu, ili ne prođu ili ih hrvatska policija vrati nazad, što ona mora raditi, nadam se na što mirniji način.

Ti tekstovi po nekim portalima su intonirani kao da je Hrvatska neprijatelj muslimana. To je vrlo ružno i potencijalno opasno tako da ih pozivam da dođu pameti i da oni koji na njih imaju uticaj, vlasti u Bosni i Hercegovini, da obrate pažnju na to, jer od toga nastaju ovakve stvari s kojima sam danas pričao s predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellenom”.