Dr. Anthony Fauci izjavio je u četvrtak kako ne vjeruje da će Sjedinjene Države trebati da uđu u još jedan lockdown ukoliko ljudi udvostruče praksu nošenja maski i fizičkog distanciranja.Vodeći američki ekspert za zarazne bolesti izjavio je da "konjica stiže" u formi cjepiva. Kazao je da je "pomoć na putu".

Fauci je izjavio za program “Good Morning America” TV mreže ABC da će cjepiva koje su se razvile "imati velike pozitivne posljedice" kada se budu distribuirale u prosincu ove i početku naredne godine. Kazao je kako se nada da će do travnja, svibnja i lipnja "obični građani biti u prilici primiti cjepivo".

Fauci, u međuvremenu, tvrdi da postoje temeljne stvari koje Amerikanci mogu učiniti na suzbijanju širenja smrtonosnog virusa. One uključuju "univerzalno i uniformno" nošenje maski, izbjegavanje većih okupljanja, držanje fizičke distance i pranje ruku. Naglasio je da to izgleda prosto u suočavanju s tako teškim izazovom, ali da to "zaista pravi razliku".

Faucijeva poruka eho je slične izjave novoizabranog američkog predsjednika Joa Bidena, koji je u ovom tjednu nagovijestio da će snažna borba protiv divljajuće pandemije biti prvi prioritet njegove nove administracije.

SAD su vodeća zemlja u svijetu po broju od više od 241.000 preminulih i sa 10 milijuna zaraženih koronavirusom, prenosi AP. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok