Došao je kraj, ja ću se ubiti – rekao je danas ujutro Antun G. (62) rođacima u Slavoniji. Nije mu bilo prvi put, pričaju nam, da ih zove i prijeti suicidom. No, ni slutili nisu kako će, ni dva sata kasnije, nešto prije podneva, policija zateći beživotna tijela Antuna i supruge mu Ane (63), u automobilu na parkiralištu groblja u Viškovcima kod Đakova.

Pretpostavlja se kako je Antun najprije pucao iz pištolja u suprugu, s kojom je u braku 12 godina, a potom presudio sebi. Na istome tom groblju, spomenik je i grobno mjesto s njihovim imenima, koje su podigli još prije pet godina. Žive, inače, u Zagrebu, no u njegove rodne Viškovce su često dolazili. Navodi Večernji.hr.

Antun je danas zvao najprije svoga brata u Koritnu, a kako mu se on nije javio, jer je radio u polju, okrenuo je broj bratovog zeta, a ovaj je iz Paulin Dvora dojurio u Viškovce.

- Htio je ući u automobil, no Antun mu je rekao "Nemoj, strina spava". Bila je pokrivena. Vidio je da ima pištolj, tražio je da mu ga preda, ali on to nije htio, nego mu je kazao "Idi kod pogrebnika u Đakovo, ja sam sve s njim riješio za škrinju" – pričaju nam rođaci.

Zet je potom otišao s parkirališta, a kada se ubrzo vratio, Antun si je već pucao u glavu. Prišao je Ani i otkrio kako je već hladna i ukočena.

- Tko zna kad ju je ubio – kažu naši sugovornici, dodajući kako je upravo zet alarmirao policiju.

Iza Antuna i Ane ostalo je po dvoje odrasle djece, iz njihovih prvih brakova. Antun je više od 15 godina živio u Zagrebu, gdje je upoznao i Anu, inače rodom iz Zagorja. Kuhar je po zanimanju.

Pokojni roditelji su mu radili u policiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok