Ruska javnost smatra da ocu koji je ubio pedofila koji je silovao njegovu kćer od osam godina ne bi trebalo suditi za ubojstvo.

Prema navodima policije, pedofil Oleg Sviridov (32) čuvao je snimke na mobitelu na kojima se vidi kako zlostavlja nekoliko djece u selu Vintai u ruskoj regiji Samari.

Čuvao njegovu kćer

Radnik u tvornici raketnih motora Vjačeslav M. (34) bio je na piću sa Sviridovom kada je na njegovom mobitelu vidio snimke na kojima se vidi kako siluje njegovu kćer, koja sada ima devet godina.

Napao je Sviridova, koji je ubrzo pobjegao. Pedofil je naime bio blizak prijatelj Vjačeslavove obitelji i znao je u više navrata čuvati malenu, pri čemu ju je seksualno zlostavljao, prenosi Index.hr.

Našao ga prije policije

Vjačeslav je silovanja prijavio lokalnoj policiji, koja je pokrenula potragu za Sviridovom, no otac ga je uspio pronaći prije policije te ga je izbo nožem. Otac je policiji rekao da se posvađao sa Sviridovom u šumi i da je tijekom prepirke on "naletio na nož". Kazao je kako ga nije imao namjeru ubiti.

Tijelo pedofila pronađeno je u blizini sela u četvrtak, više od tjedan dana nakon što je Vjačeslav vidio snimke na mobitelu. Policija je uhitila oca i pokrenula istragu cijelog slučaja, piše Daily Mail.

Izvori iz policije navode kako se na mobitelu ubijenog pedofila nalaze i snimke nasilnih silovanja drugih seoskih djevojčica u dobi od šest i 11 godina.

Podrška javnosti

Mještani sela Vintai, ali i drugi ruski građani, traže da se Vjačeslavu ne sudi za ubojstvo.

"On nije ubojica, štitio je svoju kćer i našu djecu. Svi su na njegovoj strani", rekao je jedan mještanin.

Za oca se zauzela i poznata ruska TV novinarka i bivša predsjednička kandidatkinja Ksenia Sobčak.

"Svi roditelji će se zauzeti za ubojicu pedofila", kazala je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok