Jedna Indonežanka je u četvrtak u konzervativnoj provinciji Aceh bičevana 100 puta zbog preljube, dok je njen partner, koji je negirao optužbe, dobio samo 15 udaraca bičem.

Ivan Najjar Alavi, šef odjeljenja za opću istragu u uredu tužitelja u Istočnom Acehu, rekao je da je sud izrekao veću kaznu za udatu ženu nakon što je priznala istražiteljima da je imala seks izvan braka.

- Sucima je bilo teško da osude muškarca, koji je tada bio šef ribarske agencije u istočnom Acehu i također oženjen, jer je negirao djelo - dodao je Alavi.

- Tijekom suđenja nije ništa priznao, negirajući sve optužbe. Stoga suci nisu u mogućnosti dokazati je li kriv - rekao je Alavi novinarima nakon javnog bičevanja prekršitelja šerijatskog zakona u četvrtak u istočnom Acehu.

Aceh je jedina regija u Indoneziji s muslimanskom većinom koja ima islamski zakon, a koji dozvoljava bičevanje za optužbe uključujući kockanje, preljubu, pijenje alkohola i istospolne seksualne odnose.

Kao alternativnu kaznu, suci su oženjenog muškarca proglasile krivim za "pokazivanje naklonosti prema partnerki koja mu nije žena" nakon što su par uhvatili lokalni stanovnici na plantaži palminog ulja 2018. godine.

Prvobitno je osuđen na 30 udaraca bičem, ali je njegova uspješna žalba na Vrhovnom šerijatskom sudu u Acehu smanjila kaznu na 15.

Bičevanje žene je nakratko pauzirano jer nije mogla da podnese bol, javlja reporter AFP-a s terena.

Još jedan muškarac osuđen za seks s maloljetnicom također je u četvrtak 100 puta bičevan.

Muškarac će također odslužiti 75 mjeseci zatvora zbog zločina, tvrde tužitelji. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok