Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi u okolici Pariza optužena je u nedjelju za hotimično ubojstvo i smještena u pritvor.

33-godišnja žena se "nije izjasnila o događajima" i "izbjegavala" je govoriti o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u priopćenju glavna tužiteljica Meauxa, Laureline Peyrefitte. Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje "ozbiljne indicije o ubojstvu njezina djeteta" koje se najvjerojatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužiteljstvo.

Majka je "zatim stavila tijelo u putnu torbu i odnijela ga u kontejner za šutu, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće", rekla je Peyrefitte. Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je navečer došao s posla, otac je u srijedu navečer odmah obavijestio policiju o nestanku supruge i njihova sina.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su sudjelovali vatrogasci, policajci sa psima i riječna policija uz pomoć bespilotnih letjelica. Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dječakova tijela sklupčanog u putnoj torbi na kotačićima, stotinjak metara od kuće. Obdukcija je pokazala da je "ubijen hladnim oružjem, možda nožem", navodi državno tužiteljstvo. Dječak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u prsa.

Majka je uhićena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mjesta ubojstva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji se još mora analizirati. Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko vještačenje. (Hina)