Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi u okolici Pariza optužena je u nedjelju za hotimično ubojstvo i smještena u pritvor.

33-godišnja žena se "nije izjasnila o događajima" i "izbjegavala" je govoriti o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u priopćenju glavna tužiteljica Meauxa, Laureline Peyrefitte. Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje "ozbiljne indicije o ubojstvu njezina djeteta" koje se najvjerojatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužiteljstvo.

Majka je "zatim stavila tijelo u putnu torbu i odnijela ga u kontejner za šutu, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće", rekla je Peyrefitte. Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je navečer došao s posla, otac je u srijedu navečer odmah obavijestio policiju o nestanku supruge i njihova sina.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su sudjelovali vatrogasci, policajci sa psima i riječna policija uz pomoć bespilotnih letjelica. Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dječakova tijela sklupčanog u putnoj torbi na kotačićima, stotinjak metara od kuće. Obdukcija je pokazala da je "ubijen hladnim oružjem, možda nožem", navodi državno tužiteljstvo. Dječak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u prsa.

Majka je uhićena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mjesta ubojstva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji se još mora analizirati. Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko vještačenje. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok