Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u nedjelju da je izdajnik svaki zastupnik u Hrvatskom saboru koji će glasati za primanje Finske i Švedske u NATO prije promjene izbornog zakona u BiH.

Milanović je već nekoliko puta rekao da je protiv primanja Finske i Švedske u Sjevernoatlanski savez ako se ne promjeni izborni zakon koji brojnijim Bošnjacima omogućuje da preglasaju Hrvate u BiH.

Govoreći u Varaždinu, gdje je bio na proslavi Međunarodnog praznika rada, Milanović je novinarima izjavio da Hrvatska ima "povijesnu prigodu" da se izbori za bosanskohercegovačke Hrvate, što je ujedno i "hrvatski interes, a ne obijesna želja".

"Tko bude glasao drukčije (za primanje Švedske i Finske u NATO) ja ću ga nazvati izdajnikom. I svakog tko popije kavu s njim ili s njom nazvat ću izdajnikom. Nema druge", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Milanović se osvrnuo i na kupnju 12 višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale od Francuske, istaknuvši da su preplaćeni i beskorisni, a Francuska se istovremeno nije založila za promjenu izbornog zakona u BiH.

"Gdje je francuska pomoć oko BiH. Koliko treba platiti, deset milijardi eura? Milijarda i pol nije dovoljno?", zapitao se MIlanović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok