Jedan od najbogatijih poduzetnika na svijetu, Bill Gates, gostovao je na TechCrunch sjednici 2022. na temu klime i klimatskih promjena. S novinarom Darrelom Etheringtonom razgovarao je o napretku na području smanjenja utjecaja klimatskih promjena od kada je objavio knjigu "How to Avoid a Climate Disaster" prošle godine.

Etheringtona je zanimalo kako Gates ostaje optimističan u vezi sposobnosti svijeta da se na globalnoj razini pokrene po pitanju klimatske promjene. Gates je ukazao na zemlje izvan SAD-a koje su s manje resursa pokazale kako držati pandemiju koronavirusa pod kontrolom. Osim njih, nadu vidi i u "IQ pomaku", tojest u tome što mnogi inteligentni ljudi svoj doprinos društvu biraju davati u područjima klimatskih znanosti, umjesto u npr. bankarstvu.

Dotaknuli su se i Gatesovih pogleda na vrijednost kriptovaluta, odnosno njihov manjak vrijednosti. Gates je spomenuo Bored Ape NFT čija se ukupna vrijednost procjenjuje na preko milijardu dolara.

Ukratko, Gates nije ni maksimalno zaluđen kriptovalutama, ali niti minimalno. Dublje o ovoj temi možete pročitati na stranicama Tech Cruncha.

"Ekonomski uvjeti mijenjaju se brže nego ikada za mog života" napomenuo je Gates, koji smatra da je upravo to uzrok zašto mnoge kompanije i pojedinci okolišaju s ulaganjem u nove, riskantne tehnologije koje su potrebne u borbi protiv klimatskih promjena.

Kako bismo uspjeli u toj borbi, Gates smatra da trebamo staviti naglasak na cijenu novih tehnologija koja mora biti pristupačna, a s implementacijom moramo početi tamo gdje će imati najveći utjecaj, npr. u regijama poput Afrike.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok