Više javno tužiteljstvo u Pančevu podnijelo je sucu za maloljetnike Višeg suda u Pančevu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku iz Ilandže kod Alibunara, zbog sumnje da je 13.kolovoza, uz prijetnje, silovao svoju baku (71).

Nakon saslušanja osumnjičenog, sudac za maloljetnike Višeg suda u Pančevu mu je odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecajem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje kaznenog djela za koja je propisana kazna zatvora više od 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice kaznenog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloljetniku.

"Tukao me"

Tinejdžer (17) je silovao, a zatim i pretukao svoju babu (71) iz okoline Alibunara, a prema riječima mještana on je tada bio je pod utjecajem alkohola.

- Zdrav razum to ne može da uradi! Odvratno. Kako je moguće da napadne osobu koja ti je staratelj, koja te podigla od kilo mesa - kažu mještani sela iz okoline Alibunara za Kurir.

Mještani navode da je uhićeni maloljetnik i ranije bio problematičan i agresivan prema svojoj baki, inače, majci svog pokojnog oca.

- Nesretna li je ova žena, kukavica što je dočekala - kažu susjedi ove obitelji.

- Bolje da sam umrla, nego što sam dočekala da me unuk siluje! Meni nema života. Zamislite što sam dočekala.

Ovim riječima za Kurir priča baka koju je 13. kolovoza silovana i brutalno pretučena, a sumnja se da je napad i silovanje počinio njen unuk u njihovoj obiteljskoj kući u okolini Alibunara.

- Spavala sam u sobi i ušao je oko 2 sata iza ponoći u prostoriju i spustio roletne. Prišao mi je i stavio mi jastuk na lice. Pokušala sam se obraniti, ali me je tukao. Udarao u lice, po tijelu, po rukama. Lice mi je bilo izgrebano. Pitala sam ga tko je, on je šutio, a ja sam znala da je moj unuk - kaže u suzama nesretna žena i nastavlja:

- Osjetila sam taj njegov smrad i jak miris, jer je radio na njivi i u štali. Osjetila sam njegove ruke. To je bio on.

"Bolje da sam umrla"

Neutješna žena kaže da je bolje da je umrla nego dočekala ovakvu sramotu.

- Bolje da sam dobila infarkt. Ma i da me je pretukao da me nema, a ne da me siluje. Kad me je silovao, nastavio je da me tuče. Bacio me je na drugi krevet i nastavio s batinama - kaže za Kurir ona i dodaje da kad je uspjela da se otrgne iz njegovih ruku pozvala kćerku i rekla joj:

"Dalibor me je silovao." Slavicina kćerka i tetka uhapšenog odmah je pozvala policiju i prijavila napad i silovanje, a oni su prema njenim riječima brzo stigli. Danijela Putnik je za Kurir rekla da ne zna kako da opiše situaciju koja im se dogodila u kući.

- Bio je i ranije agresivan, ali nikada ne bi mogli da zamislimo da je spremam da uradi ovako nešto. Užas, što smo doživjeli - rekla je ona. Nesretna Slavica Putnik se nadovezuje na ovo i navodi da dodaje da je bila i kod liječnika.

- Uzeli su mi pidžamu, sve otiske su uzeli. Išla sam i kod ginekologa, briseve su mi uzeli, sve kako bi ustanovili da mi je ovo napravio unuk. Jadna sam ja. Želim da prodam kuću i da pobjegnem negdje od sramote - kaže ona i dodaje: - Prijavila sam Dalibora prije 15 dana, ali nitko nije reagirao. Išla sam i u Centar za socijalni rad, ali ništa se nije desilo, a sad vidite kako sam prošla. Netko je mogao ovo da spriječi, da se na vrijeme spriječilo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok