Zbog okrutnog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić (44) na njenom radnom mjestu, sudsko vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Dinka Mešina u ponedjeljak je na 38 godina zatvora nepravomoćno osudilo Željka Đekića (55) zvanog Lika.

Svoju bivšu partnericu Đekić je na okrutan način usmrtio 30. studenog prošle godine nešto prije 15 sati u trgovini Lidl u naselju Split 3. Nakon što je ušao u trgovački centar, prišao joj je s leđa i izvadio nož s oštricom duljine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne te joj je zadao 20 ubodno-reznih rana.

Pritom je, prema optužnici, bio svjestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnje.

Osim za okrutno ubojstvo bivše partnerice, Đekić je osuđen i da je od rođenja njihovog sina 2004. Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorištavao i vrijeđao prijeteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i cijelu njenu obitelj ako ga napusti.

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, jednom joj ga je stavio pod vrat pa je žena zbog straha u ljeto 2021. odselila kod obitelji u Dugopolje.

Na suđenju je tvrdio kako se ne sjeća što se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga ubiti, nije želio ni gledati snimku s poprišta zločina, a u jednom trenutku je čak i zaplakao.

Tvrdio je da je imao normalne odnose sa žrtvom, ali i da mu je ona uvijek kontrirala, dok je psihijatar kod njega utvrdio trajne promjene ličnosti. Nož je uvijek nosio sa sobom i to zato, kako je rekao, što je bio napadnut koji mjesec ranije.