U noći s petka na subotu, u Rusuiji je poginulo 15 osoba nakon što je u noćnom klubu u gradu Kostromi izbio požar uslijed korištenja signalnih raketa.

Kako prenose ruski mediji, požar je prijavljen u tri sata ujutro, a u tim trenucima u klubu se nalazilo oko 250 osoba koje su evakuirane.

"Od požara se urušio i krov kluba, a pored 250 osoba koje su evakuirane iz kafića, evakuirano je i 15 osoba iz susjedne zgrade", piše TASS.

Kada je riječ o mogućim uzrocima požara, ruske agencije prenose kako su iz hitne pomoći priopćili kako je posjetilac kafića koristio signalnu raketu u prostoriji, nakon čega je izbio i požar.

"Istražitelji su pokrenuli kazneni postupak koji se odnosi na ubojstvo ih nehata dvije ili više osoba. Posjetilac kafića je ispalio signalnu raketu u zatvorenom prostoru nakon čega su se zapalili ukrasni elementi na plafonu", piše Kommersant.

Povodom velike tragedije oglasio se i guverner Kostromske oblasti u Rusiji Sergej Sitnikov.

"Guverner je izrazio sućut obiteljima poginulih u požaru te je naredio da im se pruži neophodna pomoć. U požaru je lakše ozlijeđeno pet osoba i one su dobile neophodnu medicinsku njegu. Nije im potrebna hospitalizacija. Požar je ugašen u 7:30 sati", priopćeno je na službenom Telegram kanalu guvernera.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok