Dva policajca napadnuta su nožem u četvrtak navečer u Bruxellesu, glavnom gradu Belgije. Jedan policajac je podlegao ozljedama, a drugi je ranjen. Istragu o događaju vodi belgijsko savezno tužiteljstvo nadležno za slučajeve terorizma.

Napad se dogodio oko 19.15 sati po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu u bruxelleskoj općini Schaerbeek, u četvrti Gare du Nord. U napadu kojega se motiv još istražuje, muškarac naoružan nožem napao je dvojicu policajaca u ophodnji zadavši im ubodne rane. Tada su pozvali pojačanje, a redarstvenik iz druge ophodnje je pucao iz službenog oružja kako bi neutralizirao napadača, izvijestila je novinska agencija Belga. Prenosi HRT.

Jedan policajac je podlegao ozljedama, a drugi je ranjen.

Napadač na policajce je umro u bolnici. Prema pisanju medija, napadač je uzvikivao "Allahu Akbar", ali tu informacija tužiteljstvo za sada nije službeno potvrdilo.

- Preuzeli smo slučaj jer postoji sumnja u teroristički motiv napada, što će se utvrditi u istrazi, rekao je za AFP Eric Van Duyse, glasnogovornik saveznog tužiteljstva.

Belgijska ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden osudila je u objavi na Twitteru strašnu tragediju i neprihvatljivo nasilje.

- Strašne vijesti. Moje misli su prije svega uz obitelj stradalog i pripadnike policije. Pomno pratim situaciju i u bliskom sam kontaktu s gradonačelnikom, načelnikom policije i sigurnosnim službama. Ovo nasilje nad našim narodom je neprihvatljivo, rekla je.

Premijer Alexander De Croo odao je počast ubijenom policajcu i čitavoj službi koja, kako je napisao na Twitteru, svakodnevno izlaže život opasnosti kako bi građani bili sigurni.

- Iskreno se nadam da će se njegov kolega koji je u bolnici, oporaviti, dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok