• Short title article: Tijelo nije pronađeno

Velika porota je jučer podigla optužnicu protiv 48-godišnjeg Briana Walshea zbog ubojstva supruge Ane koja je nestala početkom godine.

Okružni tužitelj Michael W. Morrissey je objavio kako se slučaj premješta s okružnog suda na viši okružni sud. Morrissey je objasnio da je Walshe optužen za ubojstvo, obmanjivanje istražitelja i nepropisno prenošenje ljudskog tijela, piše CNN.

Masovna potraga za 39-godišnjom Anom Walshe pokrenuta je nakon što je njezin poslodavac prijavio nestanak 4. siječnja. Suprug je rekao istražiteljima da ju je posljednji put vidio kako odlazi iz njihove kuće u Cohassetu na poslovni put na Novu godinu.

Uhićen je 8. siječnja

Tužitelji su priopćili kako je tijekom istrage otkriven niz zastrašujućih internetskih pretraživanja za koje se vjeruje da ih je napravio Walshe, uključujući: "Koliko prođe prije nego što tijelo počne smrdjeti?" i "Kako spriječiti raspadanje tijela". Istražitelji su također otkrili 10 vreća za smeće s dokazima na smetlištu.

Brian Walshe uhićen je 8. siječnja pod sumnjom da je obmanuo istražitelje, a optužen je za ubojstvo 18. siječnja kada su istražitelji prvi put javno rekli kako vjeruju da je Ana Walshe mrtva.

Tijekom ročišta pred okružnim sudom u Quincyju, tužitelji su tvrdili da je Brian Walshe ubio svoju suprugu jer je želio okončati njihov brak te da je lagao istražiteljima o nekim svojim postupcima i mjestu gdje se nalazio u danima nakon njezina nestanka.

Nije mu omogućen izlazak uz jamčevinu

"Vjeruje se da je umjesto razvoda Brian Walshe raskomadao Anu Walshe i odbacio njezino tijelo", rekla je tužiteljica Lynn Beland tijekom rasprave. Walshe je zadržan u zatvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu, priopćio je ured okružnog tužitelja. Tracy Miner, odvjetnica Briana Walshea, sugerirala je u siječnju da slučaj ne počiva na snažnim dokazima. 

"Ovo je samo korak u dugom procesu, tijekom kojeg Brian Walshe uživa ustavnu presumpciju nevinosti i svu zaštitu koju mu daje Ustav. Zahvalni smo detektivima koji su uložili toliko sati u prikupljanje dokaza u ovoj stvari i svjedocima koji su nam pomogli da dođemo do ovog", naglasio je Morrissey. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok