• Short title article: Nema više korone!?

Na sastanku Odbora za hitne slučajeve istaknut je trend pada broja umrlih od COVID-19, pad broja hospitalizacija povezanih s COVID-19 i prijema na odjele intenzivnog liječenja te visoke razine imuniteta stanovništva.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) utvrdila je kako je bolest COVID-19 tekući zdravstveni problem koji više ne predstavlja javnozdravstvenu hitnu međunarodnu zabrinutost. Naime, u vezi s pandemijom koronavirusna, održan je sastanak Odbora za hitne slučajeve.

Članovi su istaknuli trend pada broja umrlih od COVID-19, pad broja hospitalizacija povezanih s COVID-19 i prijema na odjele intenzivnog liječenja te visoke razine imuniteta stanovništva. Premda priznaju preostale neizvjesnosti koje donosi potencijalna evolucija SARS-CoV-2, savjetuju da je vrijeme za prijelaz na dugoročno upravljanje pandemijom COVID-19.

Glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus izrazio je iskrenu zahvalnost predsjedniku, članovima i savjetnicima Odbora na njihovom angažmanu i savjetima tijekom posljednje tri godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok