• Short title article: Izgubio se

Osmogodišnji dječak u subotu se izgubio u zabačenoj divljini američke savezne države Michigan. Preživio je zato što je jeo snijeg, a sklonište je pronašao pod balvanom, javlja BBC.

Nante Niemi nestao je tijekom kampiranja s obitelji u parku prirode Porcupine Mountains. Krenuo je u šumu sakupiti drvo za potpalu te se izgubio. Njegova obitelj prijavila je nestanak i vrlo brzo je za njim u potragu krenulo oko 150 ljudi.

Pronađen je u ponedjeljak pod balvanom na udaljenosti od oko 3.20 kilometara od kampa u kojem je bio. Policija je objavila kako je bio "dobrog zdravlja". "Potražio je zaklon od vremenskih uvjeta pod balvanom pod kojim je kasnije i nađen", objavila je policija Michigana u priopćenju za javnost.

Naveli su kako je "jeo čisti snijeg da bi utažio potrebu za vodom". Nedugo nakon što je njegova obitelj prijavila nestanak, njegova majka je na društvenim mrežama zahvalila svima za podršku, ali je pozvala sve osim spasilaca da se "maknu s lica mjesta jer bi mogli otežati potragu".

Policija je objavila kako se radi o "vrlo zabačenom terenu" s "puno vode u lokvama zbog vremenskih uvjeta i godišnjeg doba". Više cesta bilo je neprohodno zbog količine snijega.

Tim spasilaca fokusirao se na predio od oko 100 kvadratnih kilometara parka prirode te su u konačnici pronašli dječaka i vratili ga obitelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok