• Short title article: Neunkirchen

Policija u Neunkirchenu u njemačkoj Saveznoj zemlji Saarland ovog je vikenda dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.

Lokalni mediji pišu kako su svjedoci zvali policiju i kazali kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljene su i video snimke koje kruže društvenim mrežama.

Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu.

U pozadini ovog snimka može se vidjeti i američka modna trgovina, pa je jasno gdje su se scene odvijale: “U središtu Neunkircha, tačnije na Hüttenbergstraße. Glasnogovornik policije je potvrdio kako im je slučaj poznat“.

Upit u policijskoj stanici u Neunkirchenu. Tamošnji glasnogovornik potvrđuje: “Policija je upoznata s video snimkama od vikenda. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isječaka pokazuju da je nabijena životinja ovca. Međutim, to još uvijek nije jasno“, kazao je.

Glasnogovornik je kazao i kako je trenutačno upitno ima li incident uopće kaznenopravni značaj jer prema Kaznenom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja te sirovo i mučenje zabranjeno je zlostavljanje životinja. Na primjer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je dopušteno. Piše GP Maljevac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok