• Short title article: Optužen

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (Uskok) podigla je optužnicu protiv policajca osumnjičenog da je zadržao više od 110.000 eura od kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima.

Optužnica tereti 56-godišnjaka da je kao službenik Policijske stanice Belišće, zadužen za preuzimanje novčanih kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima i predaju novca u državni budžet, preuzeo od kolega 258.552 eura naplaćenih novčanih kazni i dio zadržao za sebe.

Uskok je istakao da je 56-godišnjak na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163 eura, prenosi Srna.

Kako bi prikrio nezakonite radnje u službene evidencije Ministarstva unutarnjih poslova unio je neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

Prilikom redovnih godišnjih inventura od 2013. do 2020. godine osumnjičeni je u liste inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unesene podatke. Potom je sačinio završne zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima komisije koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, priopćio je Uskok koji je optužnicu podigao pred Županijskim sudom u Osijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok