• Short title article: Saslušano 50 svjedoka

Srbija se još nije oporavila od zločina koji je počinio Uroš B. u selima Dubona i Malo Orašje, kada je iz vatrenog oružja ubio osmero mladih ljudi i ranio 14 mještana.

Dok je bježao policiji, kod Malog Požarevca ušao je u taksi u kojem je bila i mlada trudnica. Saslušanja oko 50 svjedoka masakra počela su u srijedu u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu, a nastavljaju se od ponedjeljka. Tada bi trebali iskaz dati taksist i trudnica. Prema riječima izvora portala Alo!, taksist bi trebao otkriti kako je svojom pribranošću uspio Uroša B. odgovoriti od daljnjeg zločina.

- Riječ je o iskusnom taksisti koji je u tom poslu godinama. Navodno je Uroš B. planirao ubiti trudnicu, ali i taksist nakon što ga odveze do željenog mjesta. Držeći u rukama bombu, tražio je taksista da ga vozi u Vinjište u ujakovu kuću, gdje se skrivao do uhićenja - navodi izvor blizak istrazi. Taksist je dosta razgovarao s njim dok je vozio.

 

Nagovorio ga je da pusti da odveze trudnicu i da je pusti, a da će ga on poslije toga odvesti do Kragujevca. Ponavljao je da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu, jer će ga odvesti na željeno mjesto. I sam je bio šokiran kada je osumnjičeni napustio vozilo. Poslije toga je pozvao policiju, naveo je izvor, prenosi Blic.

Njegov kolega je za medije ranije ispričao da je taksist uspio ostati pribran. Ispričao je da je vozač držao stvari pod kontrolom, ali da se „slomio“ nakon što je pozvao policiju i prijavio sve. Poslije toga je uzeo bolovanje i neko vrijeme se nije pojavljivao na poslu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok