• Short title article: Ljeto odlazi

Pretežno ili djelomice sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme bit će i tijekom današnjeg dana.

U drugom dijelu dana mjestimice više oblaka, a navečer postoji mala vjerojatnost za slabu kišu ili poneki pljusak, osobito na zapadu zemlje. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 32 °C.

Četvrtak donosi promjenu vremena. Djelomice će biti sunčano uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, lokalno moguće i izražene. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, a na Jadranu će jugoistočnjak okretati na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 12 i 17 na kopnu, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna većinom od 26 do 30 °C, izvijestio je DHMZ.

Za četvrtak je izdan žuti Meteoalarm zbog mogućnosti izraženijih pljuskova s grmljavinom i to za osječku, zagrebačku, gospićku, karlovačku i riječku regiju. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju DHMZ-a.

I u srijedu će još prevladavati suho, u početku i sunčano, u mnogim krajevima i vruće, ali u drugom dijelu dana uz sve više oblaka i povećanje vjerojatnosti za ponegdje malo kiše, uglavnom na zapadu unutrašnjosti. U nastavku tjedna promjenjivije i većinom manje toplo, uz povremene pljuskove i grmljavinu, na Jadranu moguće i neverine, vjerojatnije na sjevernom dijelu.

"Od četvrtka na Jadranu nestabilnije, pogotovo na sjevernom dijelu, no bit će još prilike za morske radosti. Zadržat će se relativno toplo vrijeme, a iako će mjestimice biti pljuskova, kiša će i idućih dana izostati u mnogim mjestima u Dalmaciji. U unutrašnjosti od četvrtka djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te malo manje toplo, gotovo svakodnevno uz mogućnost za mjestimice malo kiše, najčešće u obliku pljuskova, i to vjerojatnije u četvrtak te u subotu na zapadu zemlje.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok