• Short title article: Potekla je krv

Veliki piton provukao se kroz prozor i napao Roba Byrnea u vlastitoj kući u Engleskoj. Zadobio je manje ozljede, a sada apelira da vlasnici bolje skrbe o svojim ljubimcima jer vjeruje da je taj piton nekome pobjegao.

Roba Byrnea iz Bishopstokea na jugu Engleske napao je piton dugačak gotovo tri i pol metra kada je zaključavao vrata zatvorene terase.

Ogroman piton provukao se kroz prozor i pokušao ga ugristi za ruku. “Zube je zario u moju ruku, potekla je krv”, ispričao je Rob.

“Zubom mi je zakačio stražnji dio ruke, a drugim je zapeo za majicu. Jednom kad sam ga odgurnuo, povukao se do pola prostorije, ali me prikliještio u kut. U tom su trenutku moja žena i unuka ušle, vidjele ga i vrisnule”, prepričao je muškarac koji je zadobio manje ozljede.

Piton se tada prestrašio i skliznuo natrag kroz prozor. Situacija je, dodao je, mogla biti puno gora da nije reagirao na vrijeme. Zmija je uhvaćena i trenutačno se nalazi u centru za skrb o reptilima u Tonbridgeu u Kentu, piše Daily Mail, a prenosi Dnevnik.hr.

Vlasnik se tek treba javiti i preuzeti zmiju, a Rob apelira na vlasnike zmija da budu odgovorniji. Vjeruje se da upravo taj piton koji ga je napao nekome pripada.

“Oni nisu porijeklom iz ove zemlje. Netko je ili bio neodgovoran pa ga je pustio ili mu je pobjegao zbog neodgovarajućih mjera”, dodao je. Piton je bio dobro uhranjen.

Tamošnja vatrogasna služba izvijestila je o porastu broja odbjeglih zmija. Jim Green iz Vatrogasne i spasilačke službe Hampshirea i Isle of Wighta rekao je da bi to mogao biti slučaj jer vlasnici nisu u mogućnosti platiti struju potrebnu za grijanje ograđenih prostora.

Direktor Nacionalnog centra za dobrobit gmazova Chris Newman rekao je da je jako neobično vidjeti pitona te veličine. Većina onih koje su dobili bila je između 1,2 i 1,5 metara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok