• Short title article: Otet

Alpergin je bio vlasnik turske radio postaje Bizim FM i imao je veze sa slavnim osobama poput repera P Diddyja i internet senzacije Salt Baea. Otet je izvan svoje kuće u sjevernom Londonu.

Popularni radijski DJ Koray Alpergin (43), koji je bio prijatelj s mnogim slavnim osobama, otet je i mučen do smrti u restoranu samo nekoliko metara od stadiona Tottenhama u Londonu, piše Daily Mail.  Ubojstvo se dogodilo prošle godine u listopadu, a mučni detalji isplivali su na suđenju ljudima koji su osumnjičeni za njegovu smrt. To su su Steffan Gordon (34), Tejean Kennedy (33), Samuel Owusu-Opuku (35), Junior Kettle (32) i Ali Kavak (26). Svi poriču ubojstvo. Navodi Večernji.hr.

Alpergin je bio vlasnik turske radio postaje Bizim FM i imao je veze sa slavnim osobama poput repera P Diddyja i internet senzacije Salt Baea. Otet je izvan svoje kuće u sjevernom Londonu, te je s djevojkom Gozde Dalbudak uguran u bijeli kombi. 

- Iako je pokušao pobjeći, ubrzo su ga uhvatili i strpali u kombi. Policija je nedaleko od mjesta otmice pronašla komad Alperginove krvave odjeće, što dokazuje da se opirao - ustvrdio je tužitelj Crispin Aylett na suđenju. 

- Njegova djevojka ostala je u autu i kasnije je policiji ispričala da je čula zvukove tučnjave, nakon kojih je na prozoru automobila ugledala maskiranog čovjeka koji je bio naoružan nožem. Rekao joj je da bude tiho, a zatim ju je izvukao iz automobila i ubacio u kombi u kojem se već nalazio Alpergin, ispričao je Aylett. Što se tiče Godze Dalbudak, ona je provela gotovo dva dana zatvorena u zahodu u salonu stadiona. Puštena je tek kasno poslijepodne.

DJ je prije smrti bio premlaćen bejzbol palicama, zalijevan vrelom vodom te mučen. Na njegovu su tijelu pronađene ukupno 94 ozljede, uključujući porezotine i masnice, a primio je i udarac u glavu zbog čega je došlo i do oštećenja mozga. Na vratu su uočene ozljede koje ukazuju na davljenje.

- Jasno je da je prije smrti Alpergin bio svučen do gola i stravično mučen. Patolog je utvrdio da takvu razinu mučenja nije mogao izdržati više od nekoliko sati. S obzirom na broj ljudi uključen u ovaj zločin, pretpostavlja se da se radi o organiziranom kriminalu povezanom s drogom. Alperginova otmica i ubojstvo vjerojatno su bili kazna za nešto što je učinio ili su na taj način željeli iz njega izvući neke informacije, poput mjesta na kojem su skriveni droga ili novac, tvrdi tužitelj. Njegovo golo tijelo potom je bačeno u šumu u Loughtonu prije nego što ga je pronašao čovjek koji je šetao psa. 

Tužiteljstvo je još kazalo da se ne zna tko je točno od osumnjičenih ubio Alpergina i sudjelovao u njegovom mučenju, no ‘svi oni koji su bili dio grupe otmičara, snose dio odgovornosti‘, kazao je tužitelj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok