• Short title article: Napad Hamasa

Cijela obitelj Kutz ubijena je u napadu militanata, a iako su se prvo smatrali nestalima, susjedi iz kibuca Kfar Aze pronašli su ih zagrljene u krevetu.

Aviv (54), Rotem (19), Yonatan (17) i Yiftach (15) Kutz jedni su od tisuće ubijenih Izraelaca u napadu koji je Hamas izveo pretprošlog vikenda na zajednice i jedan festival na kojem je bilo stotine mladih. Cijela obitelj Kutz ubijena je u napadu militanata, a iako su se prvo smatrali nestalima, susjedi iz kibuca Kfar Aze pronašli su ih zagrljene u krevetu. Kako prenosi The Times of Israel, tijela svih članova obitelji pronađene su na krevetu, s ocem Avivom koji je u zaštitu grlio svoju djecu i suprugu. Navodi Večernji.hr.

Izraelska je vojska kasnije je dolaskom kibuc Kfar Aza pronašla apsolutni kaos: desetine tijela, uništene kuće i više granata koje neeksplodirane leže na tlu, a vojska je kasnije priopćila kako su brojne žene i djeca ubijeni u napadu Hamasa. Inače, majka Livnat koja je među ubijenima trebala je ovoga mjeseca proslaviti svoj 50. rođendan, a bavila se grafičkim dizajnom kojeg je podučavala u regiji Shaar Hanegev. Aviv je bio zamjenik direktora u jednoj konzultantskoj tvrtki. 

Njihova 19-godišnja kćer Rotem bila je vojnikinja koja je vježbala nove regrute, dok su sinovi Yonatan i Yiftach učenici u internatu u Ramat Hasharonu u kojem su igrali i košarku, nadajući se da će postati profesionalci. 

- To su sve bila odlična djeca s velikim srcima. Imali su cijeli život ispred sebe - ispričala je njihova teta Adi Levy Salama. Ona je ispričala kako je obitelj nekoliko godina provela u Bostonu, nakon čega se vratila u kibuc. 

- Trebali smo ih posjetiti na dan kada su ubijeni. Aviv je organizirao godišnji skup kojima bi zmajevi bili postavljeni na granici s Gazom kako bi im pokazali kako samo želimo živjeti u miru - ispričala je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok