• Short title article: Pogriješili

Dječak star 13 godina nije mogao ni zamisliti da će njegova igra vodenim pištoljem završiti uhićenjem i pravom naoružanom policijom.

Policijski kombi oborio je tinejdžera na biciklu, a dječak je završio s lisicama na rukama i pištoljima uperenim u lice. Sve zato što je jedan policajac njegov vodeni pištolj zamijenio za pravi i prijavio incident. Uhićen je pod sumnjom da je posjedovao vatreno oružje, ali je brzo pušten nakon što je utvrđeno da se nije radilo o pravom pištolju. 

Udruga policajaca u Hackneyju, u istočnom Londonu, osudila je postupanje prema dječaku, rekavši da se na vodenom pištolju jasno vidi da je igračka.

Dječak se, naime, 19. srpnja svađao s bratom i sestrom koristeći pritom vodeni pištolj kad je policajac prijavio incident s vatrenim oružjem. Jedan od vodenih pištolja bio je plavo-bijeli, a jedan ružičasto-bijeli, rekli su iz Udruge.

Međutim, prijava je shvaćena ozbiljno pa je na mjesto događaja odmah izašlo više policijskih jedinica. “Policijski kombi udario je dijete na biciklu i oborio ga na tlo. Okružili su ga naoružani policajci koji su u njega uperili vatreno oružje i uhitili ga zbog sumnje da je posjedovao vatreno oružje. Uhićen je na mjestu događaja, a nakon što je njegova majka stigla i opovrgnula što se događa, i nju su policajci tretirali s prezirom kada je tražila objašnjenje.”

Obitelj djeteta vidjela je snimku onoga što se dogodilo i sastala se s glavnim detektivom Jamesom Conwayem koji se ispričao obitelji, piše Sky News.

“Jasno je da je ovaj incident bio izuzetno uznemirujući za dječaka, kao i za ostatak njegove obitelji. Znamo da bi to moglo izazvati zabrinutost javnosti i želimo da javnost shvati zašto smo tako reagirali. Ovo ni na koji način ne umanjuje naše priznanje traume nanesene dječaku, zbog čega sam se ubrzo nakon toga ispričao obitelji”, rekao je.

Pokrenuta je unutarnja istraga, no nisu utvrđene nepravilnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok