• Short title article: Policija upozorava

Varaždinska policija izvijestila je u četvrtak o dvije internetske prijevare na koje su nasjeli 27-godišnjak s varaždinskog područja, koji je ostao bez 11.400 eura, i 31-godišnjakinja s ivanečkog područja koja je izgubila 450 eura.

Prijevaru je policiji prijavio 27-godišnjak s varaždinskog područja, koji je tijekom listopada na internetu pronašao stranicu koja je nudila zaradu po sistemu – koliko uložiš, toliko zaradiš.

Putem aplikacije prijavio se na stranicu i uložio oko 3.600 eura, a vidjevši da sistem funkcionira, u dva je navrata još uplatio ukupno oko 7.800 eura.

Mladić je potom dobio poruku da mora platiti porez na uloženi novac ili taj novac ne može podići niti nastaviti s ulaganjem. Budući da je u aplikaciji vidio poruke nekih ulagača koji nisu mogli podići novac iako su uplatili porez, shvatio je da se radi o prijevari.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.400 eura, objavila je PU varaždinska.

Policijska postaja Ivanec zaprimila je prijavu 31-godišnjakinje da je prevarena prilikom traženja kredita. Tijekom listopada na jednoj je društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za kredit te je stupila u kontakt sa zasad nepoznatom osobom i dogovorila kredit u iznosu od 5.000 eura.

Na zahtjev je poslala fotografiju svoje osobne iskaznice te je zaprimila podatke radi uplate 450 eura za troškove realizacije kredita. Nakon što je to uplatila, nepoznata osoba s kojom je dogovorila kredit prestala je s njom komunicirati, a žena je shvatila da je prevarena.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok