• Short title article: Svega pomalo

"Osjetljivi na južinu nevolje već imaju, a nastavit će se i sljedećih dana. No barem će problemi u pomorskom prometu potrajati još uglavnom do subote, pri čemu će na većini Jadrana najizraženiji biti u petak, tijekom kojeg će biti i plavljenja nekih riva. Vjetrovito i u mnogim kopnenim krajevima, uz često jake, pa i olujne udare jugozapadnog i južnog vjetra", kaže glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula..

Pljuskova s grmljavinom - pa čak i nevera - najviše potkraj petka i u subotu, kada će kiša barem nakratko padati gotovo diljem Hrvatske, i dalje češća i obilnija na Jadranu i područjima uz njega, gdje će promjenjivije biti i početkom novoga tjedna, a valja spomenuti i kako će ovoga petka u sjevernijim krajevima unutrašnjosti biti toplo kao rijetko kada u listopadu, te osobito ovako kasno u godini", kaže Vakula.

"I sljedećih dana razmjerno toplo, na kopnu uz prevladavajući jugozapadnjak, ali ipak malo manje nego u petak. I kiša u nedjelju i ponedjeljak rjeđa i manje obilna, većinom će čak vjerojatno i izostati, ali u subotu će još često biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i obilnijih, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Još kišovitije u subotu na Jadranu, gdje neke rive mogu biti poplavljene i zbog još jakog i olujnog juga, gdjekad prolazno južnog i jugozapadnog vjetra. U nedjelju i osobito ponedjeljak sve stabilnije, mirnije i sunčanije, uz nižu temperaturu nego u subotu, ali i dalje iznadprosječnu", kaže Vakula.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok